Waarom een ongevallenverzekering essentieel is voor gemoedsrust

Header
4 augustus 2023 foto.jpg

Het is verstandig om jezelf goed te verzekeren voor onverwachte gebeurtenissen. Denk hierbij aan medische kosten, tandartskosten, blijvende invaliditeit maar ook aan overlijden. Een ongevallenverzekering zorgt ervoor dat jij en je familie financieel beschermd zijn. Het investeren in een ongevallenverzekering geeft u de geruststelling dat, mocht er iets gebeuren, je niet voor onverwachte kosten komt te staan en je geliefden worden ondersteund.

 

Tandartskosten:

Een basisverzekering vergoed geen kosten voor volwassen maar alleen voor kinderen tot 18 jaar. Een tandongevallen verzekering vergoedt de kosten voor het herstellen van de schade aan uw gebit die is ontstaan na een ongeval.

 

Medische kosten:

Een van de belangrijkste aspecten van een ongevallenverzekering is de dekking van medische kosten. Een ongevallenverzekering dekt meestal de medische kosten die veroorzaakt worden door een ongeluk, zoals ambulancekosten, ziekenhuisopname, fysiotherapie, rolstoelen, krukken enz.

 

Blijvende invaliditeit:

Als je slachtoffer wordt van een ernstig ongeval en blijvend invalide raakt, kan dit leiden tot verlies van inkomen en extra kosten. Een ongevallenverzekering biedt een vast bedrag of een vooraf bepaalde uitkering als compensatie voor blijvende invaliditeit. Dit geld kan worden gebruikt om essentiële kosten te dekken en om het leven zo comfortabel mogelijk te maken. Bij het afsluiten van een ongevallenverzekering kun je vaak kiezen uit verschillende uitkeringsvormen. Wanneer je blijvend invalide raakt door een ongeval wordt er een bepaald percentage van invaliditeit bepaald. Hiermee wordt de vergoeding bepaald die je ontvangt.

 

Overlijden:

Het meest hartverscheurende scenario waarvoor een ongevallenverzekering beschermt, is overlijden. In dit geval biedt de verzekering ondersteuning aan je nabestaanden. Het kan helpen om de financiële lasten op te vangen.

 

Wat word er niet gedekt:

Let op; er moet echt sprake zijn van een ongeluk, anders wordt er geen bedrag uitgekeerd. Wanneer er sprake is van overlijden of invalide raken door een ziekte mag er dus geen gebruik gemaakt worden van de ongevallenverzekering.