Studie verzekering buitenland

Header

Studeren of stage lopen in het buitenland is een fantastische kans om nieuwe ervaringen op te doen en je horizon te verbreden. Echter, het is belangrijk om je bewust te zijn van de risico's die gepaard gaan met het leven in een ander land. Een van de belangrijkste overwegingen is het verzekeren van jezelf tegen eventuele gezondheidsproblemen of onvoorziene omstandigheden.

Wanneer je naar het buitenland gaat voor een langere periode, komt je Nederlandse zorgverzekering vaak te vervallen. Hierdoor ben je niet langer verzekerd in Nederland en kan je geen gebruik meer maken van de Nederlandse gezondheidszorg. Daarnaast kan het gebeuren dat je in het buitenland aansprakelijk wordt gesteld voor schade die je hebt veroorzaakt of dat je betrokken raakt bij een rechtszaak. Het is daarom van cruciaal belang om je goed te verzekeren.

Gelukkig is het helemaal niet duur om jezelf goed te verzekeren. Veel Nederlandse verzekeraars bieden speciale verzekeringen aan voor studenten en stagiairs die in het buitenland verblijven. Deze verzekeringen bieden niet alleen dekking voor medische kosten, maar ook voor aansprakelijkheid, rechtsbijstand en andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast hebben de meeste verzekeraars een alarmlijn die 24 uur per dag beschikbaar is voor noodgevallen.

Het is daarom sterk aanbevolen om jezelf goed te verzekeren voordat je naar het buitenland gaat. Hierdoor kun je met een gerust hart genieten van je tijd in het buitenland en hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van onvoorziene omstandigheden. Laat je goed adviseren door onze adviseur of sluit het meteen af online en ga goed voorbereid op reis.

Laat ons je kosteloos adviseren

ing
goudse
abn
risk
oom
zorg-zekerheid
25 jaar ervaring met verzekeringen
Snel & gemakkelijk geregeld
Wij leveren maatwerk voor iedere klant
24/7 support

Meer weten?

Neem contact met ons op. Onze persoonlijke adviseurs staan voor u klaar.

Neem contact op
Andre van Pelt

Andre van Pelt

Insurance Advisor
Mitchell Jansen

Mitchell Jansen

Operationeel Manager