Storm schade voorkomen

Header
15 maart 2024 foto.png

Voorkom stormschade aan je woning. In deze blog delen we waardevolle tips om stormschade aan je woning te voorkomen, waardoor je niet alleen de veiligheid van je huis vergroot maar ook mogelijke verzekeringsclaims minimaliseert.

 

 

Inspecteer en onderhoud het dak

Je dak is de eerste verdedigingslinie tegen heftige weersomstandigheden. Regelmatige inspectie en onderhoud zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat het dak in optimale conditie blijft. Controleer op ontbrekende of beschadigde dakpannen en repareer deze direct. Vergeet ook niet om aandacht te besteden aan de dakgoten en regenpijpen, die vrij moeten zijn van bladeren en vuil.

 

Zorg voor stevige raam- en deurconstructies

Ramen en deuren zijn kwetsbare punten tijdens een storm. Overweeg het installeren van stormbestendig glas en versterkte deurconstructies. Deze maatregelen verminderen de kans op schade door rondvliegend puin en harde wind. Investeer in stevige sluitmechanismen om ervoor te zorgen dat ramen en deuren goed gesloten blijven tijdens stormachtige omstandigheden.

 

Beveilig losse voorwerpen

Losse objecten in je tuin kunnen tijdens een storm veranderen in gevaarlijke projectielen. Zorg ervoor dat tuinmeubilair, plantenbakken en andere objecten goed verankerd zijn of tijdelijk worden opgeborgen. Dit minimaliseert niet alleen het risico op schade aan je eigendommen, maar ook aan die van je buren.

 

Snoei bomen en struiken

Overtollige takken kunnen breken tijdens een storm en schade aan je huis veroorzaken. Laat bomen en struiken regelmatig snoeien door een professional om het risico op omvallen te verminderen. Vooral takken die overhangen boven je woning moeten extra aandacht krijgen om mogelijke schade te voorkomen.

 

Bescherm je voertuig

Als je een garage hebt, zorg er dan voor dat deze goed is versterkt en dat de deur stevig sluit. Veel stormschade kan voorkomen worden door je voertuig veilig op te bergen tijdens hevige weersomstandigheden. Een extra voordeel is dat je hiermee ook het risico op autoschade minimaliseert.

 

Versterk je regenafvoer

Een goed functionerend regenafvoersysteem is essentieel om overstromingen en wateroverlast te voorkomen tijdens zware regenval. Zorg ervoor dat dakgoten en afvoerpijpen vrij zijn van verstoppingen en dat water effectief wordt afgevoerd, weg van je woning. Dit verkleint het risico op waterschade aan je fundering en kelder.

 

 

Conclusie; Het voorkomen van stormschade vereist investeringen in preventieve maatregelen, maar deze investeringen betalen zich terug in termen van veiligheid en kostenbesparingen op de lange termijn. Door aandacht te besteden aan de bovengenoemde tips, draag je niet alleen bij aan het behoud van je woning, maar minimaliseer je ook de noodzaak van verzekeringsclaims na een storm.