Hoe en waar kan ik het beste mijn fiets op slot zetten?

Header
8 december 2023 foto.png

Fietsen is niet alleen een gezonde en milieuvriendelijke manier van transport, maar het vergt ook zorgvuldige aandacht als het op beveiliging aankomt. Vooral in een wereld waar diefstal helaas aan de orde van de dag is. Als trotse eigenaar van een fiets wil je er natuurlijk alles aan doen om te voorkomen dat jouw geliefde tweewieler in verkeerde handen valt. Hier zijn enkele handige tips om ervoor te zorgen dat jouw fiets veilig en wel blijft.

 

Kies een veilige locatie

Het begint allemaal met de locatie waar je jouw fiets parkeert. Kies altijd voor goed verlichte en drukke plekken. Diefstal wordt aanzienlijk minder als jouw fiets geparkeerd staat op een plek waar veel mensen zijn en waar dieven minder kans hebben om ongezien hun gang te gaan.

 

Investeer in een kwalitatief fietsslot met ART-Keurmerk

Een van de meest effectieve manieren om diefstal te voorkomen, is door te investeren in een hoogwaardig fietsslot. Vrijwel alle verzekeraars vergoeden geen gestolen fietsen als je geen fietsslot met een ART-keurmerk hebt gebruikt. Zorg er dus voor dat het slot minimaal 2 sterren heeft om in aanmerking te komen voor vergoeding.

 

Achter slot en grendel

Buiten het feit dat je fiets niet verzekerd is tegen diefstal als je geen goed ART-Keurmerk slot gebruikt, moet je er ook voor zorgen dat je fiets thuis in een afgesloten schuur staat. Als je fiets zich in de schuur bevindt of in je huis staat, is deze gedekt door je inboedelverzekering.

 

Bevestig je fiets aan een vast object

Een slimme dief kan proberen om de fiets met slot en al weg te tillen als deze niet aan een vast object is bevestigd. Zorg er dus voor dat je jouw fiets altijd aan een stevig, vast object vastmaakt, bij voorkeur aan een speciaal daarvoor bestemde fietsenrekken.

 

 

Kortom; Wees alert op fietsdiefstal! Bescherm je fiets en financiën door een fietsverzekering aan te schaffen. Kies voor gemoedsrust en investeer in een kwalitatief slot en let goed op waar je je fiets veilig kan neerzetten.