aanvullende wintersportverzekering

Header
13 november 2023 foto.png

Ga je binnen kort op wintersport vakantie? Het is dan goed om te weten dat een wintersportdekking niet altijd standaard bij je doorlopende reisverzekering zit inbegrepen. Het is verstandig om dit voor vertrek nog even na te kijken op de polis.

 

Wat zit er inbegrepen bij een aanvullende wintersportverzekering?

Goed om te weten is dat de basisdekking van een reisverzekering geen activiteiten dekt met een hoger risico, maar alleen de veelvoorkomende reis gerelateerde schades. Dit betekend dus dat wanneer je op wintersport gaat je in de meeste gevallen een aanvullende wintersportdekking nodig hebt.

 

Hieronder zie je de zaken die in het algemeen zijn meeverzekerd met een wintersportverzekering. Let wel op dit kan per verzekeraar verschillend zijn.

 

  • Eigen sportuitrusting, zoals ski’s, snowboard en kleding.
  • Gehuurde sportuitrusting.
  • Hulp verlening ter plekke, wanneer je bijvoorbeeld opgehaald moet worden door een helikopter.
  • Repatriëring naar Nederland, bijvoorbeeld met een speciale zogenoemde gipsvlucht.
  • Medische kosten die niet onder de dekking van de zorgverzekering vallen.
  • Bij het moeten afbreken van je wintersportvakantie de resterende kosten voor onder andere verblijf, skilessen, huur van uitrusting en skipas.

 

Is alleen een zorgverzekering niet voldoende voor de wintersport?

Met een normale reisverzekering ben je wereldwijd gedekt voor spoedeisende medische zorg, alleen worden deze kosten vergoed tot een maximaal tarief wat je in Nederland zou betalen.

 

De kosten die in het buitenland worden gemaakt kunnen echter flink hoger zijn, dit verschil zou je dan zelf moeten bijbetalen. Met een wintersport verzekering waarbij de medische kosten gedekt worden krijg je wel de volledige vergoeding. Ook kun je er voor kiezen om je zorgverzekering aan te vullen met een extra buitenlanddekking, ook in dat geval zijn de kosten volledig gedekt.

 

Zijn kinderen meeverzekerd op de wintersportverzekering?

Bij een gezinsreisverzekering voor wintersport zijn je minderjarige kinderen automatisch gedekt, maar het is belangrijk om te onthouden dat je ze bij bepaalde verzekeraars wel moet registreren. Wat betreft de zorgverzekering zijn minderjarige kinderen automatisch meeverzekerd op de polis van een van de ouders, inclusief eventuele aanvullende dekkingen. Het is verstandig om ze toe te voegen aan de polis van de ouder met de meest uitgebreide verzekering.

 

 

 

Goed om te weten is dat bij sommige verzekeraars een wintersportdekking wel standaard inbegrepen zit bij je reisverzekering, zoals bij de Goudse. Kijk daarom altijd goed je polis na voor je op vakantie gaat!