Wat te doen bij lekkage?

Header
22 maart 2024 schermafbeelding-2024-01-09-104711.png

Lekkages in huis kunnen voor veel stress en ongemak zorgen. Of het nu gaat om een plotselinge leidingbreuk, een lekkend dak of een kapotte waterleiding, het is essentieel om snel en doeltreffend te handelen om verdere schade te voorkomen. In deze blog bieden we een stapsgewijze handleiding voor onze verzekerden, inclusief informatie over welke verzekeringen dekking bieden en hoe ze een schadeclaim kunnen indienen.

 

Stap 1: Directe actie

Bij het ontdekken van een lekkage is het cruciaal om snel te handelen om verdere schade te beperken. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

 1. Identificeer de bron van de lekkage en sluit indien mogelijk de watertoevoer af. Hierdoor wordt de schade beperkt totdat professionele hulp arriveert.
 2. Zorg ervoor dat de omgeving veilig is voordat je actie onderneemt. Vermijd elektrische apparaten en schakel de stroom uit als er water in de buurt is.
 3. Probeer waardevolle spullen te redden en verplaats ze naar een droge plek om verdere schade te voorkomen.
 4. Maak foto’s van de schade, dit is altijd handig om aan te kunnen tonen bij de verzekeraar.

 

Stap 2: Contacteer ons

Indien je bij ons verzekerd bent, zijn wij er om je te helpen. Volg deze stappen:

 1. Neem contact met ons op zodra je de lekkage ontdekt. Onze experts zullen je begeleiden bij de verdere stappen.
 2. Als je verzekerd bent bij De Goudse of bij Risk, stuur ons dan een e-mail met zo veel mogelijk informatie over de lekkage schade. Foto's en een beschrijving van de situatie zijn waardevol. Wij zullen je indien nodig een schadeformulier opsturen, deze zullen wij dan ingevuld retour willen ontvangen.
 3. Wij zorgen ervoor dat je schadeclaim bij de juiste verzekeraar terechtkomt. Ons doel is om het proces zo soepel mogelijk voor je te laten verlopen.

 

Stap 3: Zelf Online Regelen - Verzekerd bij Voogd&Voogd

Voor verzekerden bij Voogd&Voogd bieden we een eenvoudige online oplossing:

 1. Log in op je polismap: Ga naar je online polismap bij Voogd & Voogd.
 2. Meld de schade online: Volg de instructies om de schade online te melden. Vul alle vereiste informatie in voor een vlotte afhandeling.
 3. Ontvang updates: Nadat je de schade hebt gemeld, houden wij je op de hoogte van de voortgang van je claim.

 

Belangrijke Overwegingen voor Dekking

Het is belangrijk om te weten welke verzekeringen dekking bieden bij lekkages:

 1. Opstalverzekering: Deze verzekering dekt schade aan de structuur van je huis, inclusief lekkages veroorzaakt door bijvoorbeeld storm of gesprongen leidingen.
 2. Inboedelverzekering: Bescherm je persoonlijke eigendommen tegen waterschade met een inboedelverzekering. Dit dekt schade aan meubels, elektronica en andere bezittingen.
 3. Aansprakelijkheidsverzekering: Als de lekkage schade aan eigendommen van anderen veroorzaakt, kan je aansprakelijkheidsverzekering van toepassing zijn. De tegen partij kan je namelijk aansprakelijk stellen voor de waterschade.

 

 

Conclusie; Een lekkage kan voor veel ongemak zorgen, maar met snelle actie en de juiste verzekeringen kun je de schade beperken. Of je nu bij De Goudse, Risk of Voogd & Voogd verzekerd bent, wij staan klaar om je te begeleiden bij het indienen van een schadeclaim. Neem direct contact met ons op, en wij zorgen voor een vlotte afhandeling.