Stage lopen in het buitenland, hoe verzeker je dit?

Header
10 mei 2024 foto.png

Het idee om stage te lopen in het buitenland is voor veel studenten een droom die uitkomt. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om waardevolle werkervaring op te doen, maar ook om nieuwe culturen te ontdekken en je horizon te verbreden. Maar voordat je je koffers pakt en vertrekt naar je buitenlandse bestemming, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent. In deze blog gaan we dieper in op welke verzekeringen je nodig hebt als je stage gaat lopen in het buitenland en hoe je dit het beste kunt regelen.

 

Welke verzekeringen heb je nodig?

Als je van plan bent om stage te gaan lopen in het buitenland, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden:

 

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, maar wanneer je voor een langere periode in het buitenland verblijft zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om stage te gaan lopen in het buitenland en je gaat geld verdienen tijdens je stage, of als je langer dan ongeveer 3 maanden in het buitenland verblijft, mag je je Nederlandse zorgverzekering niet aanhouden. Dit betekent dat je een alternatieve zorgverzekering moet regelen die geldig is in het land waar je stage loopt. Een optie hiervoor is een ISIS verzekering.

 

Een standaard reisverzekering dekt meestal maar tot 60 of 90 dagen, wat vaak niet lang genoeg is voor een stage in het buitenland. Het is daarom dus goed om te weten dat je met een ISIS verzekering voor een langere tijd verzekerd bent in het buitenland.

 

Wat is een ISIS verzekering?

Een ISIS-verzekering is de verzekering als je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Bijvoorbeeld omdat je gaat backpacken, au pair wordt, vrijwilligerswerk gaat doen, gaat studeren of stage gaat lopen in het buitenland. Het biedt uitgebreide dekking voor medische kosten, zoals doktersbezoeken, ziekenhuisopname en medicijnen, evenals voor reiskosten, zoals bij medische noodzaak of verlies van bagage. Een ISIS verzekering is vaak een stuk goedkoper dan andere opties, waardoor het een betaalbare keuze is voor studenten die in het buitenland bijvoorbeeld stage gaan lopen.

 

 

Conclusie; wanneer je voor een langere periode naar het buitenland gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent in het land waar je verblijft. Op deze manier kun je met een gerust hart genieten van je buitenlandse stage ervaring, wetende dat je goed beschermd bent tegen onverwachte situaties. Veel succes en geniet van je avontuur!